7 Beroemde straten in Cusco met het mystieke nummer 7

dinsdag februari 13, 2024 | Cultuur | Posted by Team About Cusco

133 views
  • English
  • Español
7 Famous streets in Cusco with the mystical number 7

De prachtige stad Cusco valt op als een van de opmerkelijkste steden in Zuid-Amerika, en haar aantrekkingskracht strekt zich uit voorbij haar buitengewone culturele geschiedenis, kenmerkende architectuur en blijvende tradities. Het Historisch Centrum van Cusco barst van onconventionele verhalen en nuances, en binnenin bevinden zich zeven straten met namen die intrige oproepen. Sommige verbergen mysteries, terwijl anderen hun namen verdienden door specifieke doeleinden tijdens bepaalde momenten in de geschiedenis. Laten we die 7 beroemde straten in Cusco met het mystieke nummer 7 ontdekken.

Voor reisliefhebbers die Peru verkennen en gefascineerd zijn door de Peruaanse cultuur, heeft het belang van het nummer 7 een boeiende resonantie. Vereerd door oude culturen had het nummer 7 heilige symboliek; de Pythagoreeërs schreven het toe aan hemellichamen die gecontroleerde trillingen uitzonden die de wereld regeerden, wat leidde tot de zeven dagen van de week. In de Inca-beschaving verweefde het nummer 7 zich met de symbolische kleuren van de regenboog, een diepgaand natuurlijk evenement en een representatie die weerspiegeld wordt in de vlag van Cusco, de oude Inca-hoofdstad.

Los van zijn hemelse en culturele associaties, weerklinkt het nummer 7 door verschillende aspecten van de geschiedenis. Van de zeven hoofdzonden tot de zeven kerkelijke sacramenten, zeven muzikale noten en de zeven wereldwonderen van zowel de oude als de moderne wereld, waarbij Machu Picchu trots zijn plek opeist — het nummer is verweven in het weefsel van culturele en spirituele verhalen.

Dwalend door de straten van Cusco ontvouwt de stad een laag van mystieke verbinding. Zeven straten dragen namen die beginnen met het nummer 7, wat intrige en speculatie opwekt. Sommigen schrijven deze kabbalistische associatie toe aan het koloniale tijdperk, terwijl anderen de wortels ervan nog verder terug traceren, voorbij de tijd van de Inca’s. Oude Peruvianen, zoals veel wereldculturen, geloofden in de diepgaande invloed van sterren op het menselijk leven.

Cusco calle siete cuartones

7 Beroemde straten in Cusco met het mystieke nummer 7

Terwijl je de stad Cusco verkent, kun je gemakkelijk deze zeven straten bezoeken, elk met een onderscheidend historisch verhaal:

Seven Mascarones:

Gelegen buiten het historische centrum, tussen de parochie van Santiago en Almudena, herbergde deze straat ooit Don Mascareñas en zijn zes kinderen. Samen vervaardigden ze bronzen objecten voor kerken.

Hoe kom je er?

Vanaf het Plaza de Armas in Cusco duurt het ongeveer 10-15 minuten om naar de begraafplaats van Almudena te lopen.

Seven Windows (Siete Ventanas):

Verscholen in de wijk San Blas, een verlengstuk van Ruins Street, herinnert deze straat aan het San Agustín klooster. Opmerkelijk vanwege zijn vier grote en drie kleine ramen, staat het als een getuigenis van de rijke geschiedenis van het gebied.

Hoe kom je er?

Als je op het Plaza de Armas van Cusco bent, kun je er gemakkelijk naartoe lopen; het duurt ongeveer 8 minuten en onderweg kun je het Machupicchu-House Concha Museum bewonderen.

Seven Quarters (Siete Cuartones):

Beroemd om de zeven dwarsbalken of stenen blokken die ooit de historische Saphy-rivier overspanden (nu onder Av. El Sol), blijft er slechts één over bij de kruising met Saphy Street.

Calle Siete Cuartones about Cusco

Hoe kom je er?

Deze straat ligt op 5 minuten lopen van het Plaza de Armas.

Seven Little Devils (Siete Diablitos):

Berucht omdat het een ontmoetingsplaats was voor geliefden van weleer die verleid werden door de duivel, verdiende deze straat zijn naam aan degenen die terugkwamen met hun “Zondagse 7e” verhalen.

Calle 7 diablitos Cusco

Seven Little Angels (Siete Angelitos):

Te vinden in de wijk San Blas, tussen de straten Tandapata en Carmen Alto, pronkt deze straat met zeven figuren die de daken van een oud huis versieren.

Calle 7 Angelitos

Hoe kom je daar?

Vanaf het Plaza de Armas duurt de wandeling ongeveer 10 minuten via de Cuesta San Blas.

Seven Snakes (Siete Culebras):

Gelegen in Plazoleta las Nazarenas, heeft dit pittoreske steegje, versierd met kinderkopjes, zeven paar slangen gegraveerd op Inca-muren.

Siete culebritas Peru Cusco

Hoe kom je er?

Slechts 6 minuten lopen vanaf het Plaza de Armas van Cusco via de Plazoleta Nazarenas.

Seven Little Lambs (Siete Borreguitos):

La Calle Siete Borreguitos werd ooit veel bezocht door mensen die wandelden met hun vee en pakketten, wat bijdroeg aan het dagelijkse leven van Cusco. Het wordt nu beschouwd als een van de mooiste straten van Cusco.

Deze beroemde straten, gelegen in het historische centrum van Cusco, nabij het belangrijkste plein la Plaza de Armas, weergalmen met verhalen en mysteries, en verrijken het culturele erfgoed van de stad.

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *