Beste Peruaanse nagerechten in de cafés van Cusco

vrijdag maart 24, 2023 | Cultuur | Posted by Team About Cusco

717 views
  • English
  • Español
The best Peruvian desserts in Cuscos cafes

Peru heeft een rijke culinaire traditie met een super divers aanbod aan smaken en ingrediënten. Van hartige gerechten als ceviche en lomo saltado tot zoete lekkernijen als alfajores en suspiro limeño, of arroz con leche. Peru heeft een fijne selectie van verbazingwekkende Peruaanse nagerechten, en de beroemde Peruaanse Picarones zorgen voor de ideale verwennerij tijdens het verkennen van Cusco op een gezellig avond. De Peruaanse keuken is een genot voor de zintuigen. Hier is een lijstje met de Beste Peruaanse nagerechten in de cafés van Cusco.


 

 


Beste Peruaanse nagerechten in de cafés van Cusco

Arroz met Leche

Arroz con Leche (rijstepap in het Nederlands, letterlijk: rijst met melk) is in feite gewoon een goede oude gemaakte kom rijstpudding. Het Peruaanse voorbereidende werk is ook niet veel anders. Je vindt arroz con leche op straat, in de cafés, markten, op Peruaanse verjaardagsfeestjes, vaak samen met Mazamorra Morada. Om arroz con leche te maken, laat je rijst, gecomprimeerde melk, suiker, eierdooiers, boter, kaneel en nootmuskaat sudderen tot het een weelderige, puddingachtige geheel wordt. Arroz con Leche is populair in veel Latijns-Amerikaanse landen en in Spanje, niet alleen in Peru.

Three Monkeys Cusco

Mazamorra Morada

Mazamorra Morada is een Peruaanse zoete paarse pudding met een heerlijke frisse kaneelsmaak. Het belangrijkste ingrediënt is Peruaanse paarse maïs of Maiz Morada, en het heeft een een soort gelei. Eerst wordt de maïs gekookt met kaneel, kruidnagel en andere kruiden totdat het zijn kleur en smaak vrijgeeft. Het resulterende mengsel wordt vervolgens ingedikt met maizena en gezoet met suiker. Mazamorra Morada wordt vaak geserveerd met een snufje kaneel samen met Arroz con leche.

Panaderia Qosqo Maki

Crema Volteada

Crema Volteada, ook wel Peruaanse vlaai genoemd, is eigenlijk niet 100% echt Peruaans, maar het is een van de meest populaire Peruaanse toetjes van het land. Het is licht en erg mooi, omdat het het midden houdt tussen een gelatine en een cheesecake. Als je het thuis wilt proberen, is het heel gemakkelijk te maken.

Picaronen

Picarones zijn prominent straatvoedsel in Peru; ze zien eruit als een aangename, plakkerige donut met deeg van zoete aardappelmeel met anijs en kaneel. Picarones worden ongeveer twee minuten gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. Picarones zorgen voor een beetje ‘extravagantie’ tijdens het bezoeken van Cusco op een geweldige avond, maar ze zijn ook verrukkelijk na een enorm stevig Peruaans avondmaal. Picarones worden meestal geserveerd met een typische waterige en zoete siroop gemaakt van melasse en kruiden. Jammie!

Picarones peruanos

Suspiro Limeño

Suspiro Limeño is een zoet, romig dessert, genoemd naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Dit traditionele Peruaanse dessert vindt zijn oorsprong in het negentiende-eeuwse Lima. De naam Suspiro de Limeña betekent in feite “zucht van de vrouw uit Lima”. De basis van het dessert is een vla-achtige Manjar Blanco – een karamelroom genaamd dulce de leche in de meeste Latijns-Amerikaanse landen. Suspiro wordt gemaakt door deze gezoete gecondenseerde melk te koken tot het dik en karamelachtig wordt. Dit mengsel wordt vervolgens overgoten met meringue en bestrooid met kaneel.

Alfajores

Alfajores zijn een soort sandwichkoekjes, erg populair in veel Latijns-Amerikaanse landen zoals Argentinië en Peru. Het is waarschijnlijk een van de meest bekende Latijns-Amerikaanse koekjes, die in verschillende delen van het continent op verschillende manieren worden gemaakt.

In Peru kun je alfajores kopen op markten, winkels, bakkerijen of op straat. Om ze te maken, plak je twee zachte ronde koekjes op elkaar met Manjar Blanco (Peruaanse dulce de leche) er tussen, en dan doe je er poedersuiker op.
De ronde koekjes zijn gemaakt van maïsmeel, waardoor ze erg kwetsbaar en kruimelig zijn. Alfajores zijn helemaal droog en zoet. Van Alfajores zijn heerlijk met een mok koffie of warme, heerlijke chocolade in een van Cusco’s aanbevolen cafés of restaurants.

EL café de Mama Oli

Doña Pepa

Dit is een Peruaanse traktatie die meestal in de maand oktober wordt bereid voor de viering van de Lord of Miracles (el Señor de Milagros, een Peruaans Festival). In werkelijkheid kun je het echter het hele jaar door in de supermarkt kopen. Om turron de Doña Pepa te maken, bedek je koekjes met anijs en plak je ze aan elkaar met chanchaca, een zeer dikke en verbazingwekkende siroop gemaakt van rietsuiker; ten slotte is het bedekt met snoepjes die nog het meeste op (gekleurde) hagelslag lijken.

Peruaanse nagerechten staan bekend om hun unieke smaken en ingrediënten. Van Doña Pepa tot Picarones, deze zoete lekkernijen bieden een heerlijke smaak van het culinaire erfgoed van het land. Of je nu op zoek bent naar een rijk en romig dessert of een krokant en knapperig koekje, er is een Peruaans dessert dat je favoriete toetjes gaat worden.

Turron Doña Pepa Peruvian Desserts

De leukste cafes in Cusco voor de Lekkerste Peruaanse toetjes.

Proef de Beste Peruaanse nagerechten in de cafés van Cusco:

  • De San Pedro markt or San Blas markt
  • Qucharitas, Calle Producadores
  • Cappucino Café Cusco, Plaza de Armas
  • El Buen Pastor, Cuesta San Blas
  • Panaderia Qosqo Maki, Avda Tulluymayo
  • EL café de Mama Oli, Plaza Nazarenas
  • Three Monkeys, Cabracancha 444 (tijdelijk gesloten)
  • Café Ayullu, Calle C. Marques 263

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *