Humantay Lake: A Must-See Destination Near Cusco

maandag januari 08, 2024 | Resitips | Posted by Team About Cusco

131 views
  • English
  • Español
Humantay Lake A Must-See Destination Near Cusco

Peru heeft zowel adembenemende landschappen, rijke cultuur en verbazingwekkende geschiedenis. Een van de meest populaire bestemmingen in Peru is Cusco, de oude hoofdstad van het Inca-rijk. Cusco is niet alleen een plek vol geschiedenis en traditie, maar ook een uitstekend vertrekpunt voor outdoor tours en hikes, waaronder de tour naar Humantay Lake. Dit indrukwekkende natuurwonder ligt in het Vilcabamba-gebergte, op slechts een paar uur van Cusco. Als je op zoek bent naar een dagtocht in een prachtige omgeving, dan is de tour naar Humantay Lake een must-see bestemming en een van de top 10 meest populaire tours in Cusco.

Waarom naar Humantay Lake gaan?

Lake Humantay is een magische plek die je de adem bijna zal ontnemen. Het meer ligt op een hoogte van 4.200 meter (13.779 voet) boven zeeniveau, omgeven door indrukwekkende bergen en gletsjers. De kleur van het meer verandert van diepblauw naar turkoois, afhankelijk van het weer en de hoek van de zon. Het landschap is werkelijk betoverend en je zult een gevoel van vrede en sereniteit voelen dat je elders moeilijk kunt vinden. Het meer wordt door de lokale gemeenschappen als heilig beschouwd en de schoonheid ervan is een weerspiegeling van het wereldbeeld van de Andes, waar natuur en spiritualiteit diep met elkaar verweven zijn.

Hoe lang is de hike naar Humantay Lake?

De tour naar Lake Humantay is een avontuur van een hele dag en begint vroeg in de ochtend in Cusco, rond 04.00 uur. De reden voor de vroege start is dat de rit van Cusco naar de trailhead ongeveer 3-4 uur duurt, afhankelijk van het verkeer en de weersomstandigheden. Zodra je bij de trailhead aankomt, begin je aan de wandeling naar het meer. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en duurt meestal ongeveer 3 uur. De wandeling wordt als gemiddeld tot uitdagend beschouwd, omdat je het grootste deel van de weg bergopwaarts zult wandelen en de hoogte het moeilijker kan maken. Het uitzicht is het echter absoluut de moeite waard.
 

 

Wat zie je tijdens de hike naar Lake Humantay?

Onderweg passeer je een verscheidenheid aan landschappen, waaronder de Andes, bossen, rotsachtige paden en open grasland. Je krijgt ook de kans om de lokale flora en fauna te zien, zoals lama’s, alpaca’s en verschillende vogelsoorten. Het laatste deel van de wandeling is het meest uitdagend, omdat je steile haarspeldbochten beklimt tot je het meer bereikt. Maar zodra je aankomt, wordt je beloond met een van de mooiste uitzichten die je ooit hebt gezien.

Nadat je het adembenemende landschap hebt bewonderd, is er wat tijd om te ontspannen en te genieten van de rust van het meer. Je kunt een duik nemen in het ijskoude water, foto’s maken of gewoon zitten en mediteren. Tijdens de meeste tours krijg je van de gidsen een kleine snack, zoals wat brood of fruit. Na enige tijd begint de afdaling terug naar de trailhead, die ongeveer 2 uur duurt. Zodra je aankomt bij de trailhead, heb je wat tijd om uit te rusten en te ontspannen voordat je terugrijdt naar Cusco.

Is de Hike naar Lake Humantay moeilijk?

De wandeling naar Lake Humantay wordt als gemiddeld tot uitdagend beschouwd, afhankelijk van uw conditie en hoogtetolerantie. Het pad gaat grotendeels bergopwaarts en de hoogte kan het een grotere uitdaging maken. Het is belangrijk om fysiek en mentaal voorbereid te zijn op de wandeling en de tijd te nemen en te rusten wanneer dat nodig is.

Vergeet niet om geschikte kleding mee te nemen, inclusief warme lagen, regenkleding (vooral tussen oktober en maart – controleer het weer in Cusco) en wandelschoenen. Neem ook zelf wat snacks en water mee.

Hoe bereid je je voor op de Lake Humantay Tour?

Om het meeste uit je tour naar Humantay Lake te halen, is het belangrijk dat je voorbereid bent. Zorg er allereerst voor dat je aan de hoogte gewend bent. Doe deze wandeling ook niet als je net in Cusco bent aangekomen, het is beter om eerst de lager gelegen bestemmingen te bezoeken (Machu Picchu (met de trein), de Heilige Vallei) en de meer uitdagende tochten tot het einde te bewaren (Rainbow Mountain, Lake Humantay, Salkantay Trek, Inca Trail).

Draag comfortabele wandelschoenen, neem voldoende water, snacks, zonnebrandcrème en warme kleding mee. Boven kan de temperatuur behoorlijk fris zijn, dus het is belangrijk om je in laagjes te kleden. Vergeet niet een camera mee te nemen, want de uitzichten zijn werkelijk spectaculair en je wilt het moment vastleggen.

Tour to Lake Humantay Peru

Waar boek je een Tour naar Lake Humantay?

Wat betreft tourmogelijkheden zijn er verschillende reisbureau’s in Cusco die tours naar het Humantay-meer aanbieden. Het is belangrijk om een goede agency te kiezen met ervaren gidsen die bekend zijn met het gebied en je een veilige en plezierige ervaring kunnen bieden. Er zijn privétours en groepsrondleidingen. Privé tours zijn over het algemeen duurder, maar bieden meer flexibiliteit en persoonlijke aandacht van je gids.

Aanbevolen:
Boek One Day Humantay Lake Tour

Naar Lake Humantay

Als je schema het toelaat en je houdt van wandelen in Peru, dan is een tour naar het Humantay-meer een must-do activiteit voor iedereen die Cusco bezoekt. De wandeling is uitdagend maar zeker te doen, maar de beloning is de moeite zeker waard. Het landschap is adembenemend en het is een ervaring die je nooit zult vergeten. Zorg ervoor dat je voorbereid bent, kies een gerenommeerd reisbureau en geniet van de reis naar een van de mooiste bestemmingen van Peru.

Is Humantay moeilijker dan Rainbow Mountain?

Zowel de hike naar Humantay Lake en Rainbow Mountain zjn prachtige wandeling met unieke uitdagingen; de moeilijkheidsgraad kan voor elke persoon variëren op basis van factoren zoals fitnessniveau en acclimatisatie aan hoogte. Vergelijking Rainbow Mountain & Lake Humantay:

Visiting Lake Humantay Cusco Peru
  1. Hike naar Humantay:
    • Locatie: Bij Mollepata in de Cusco streek.
    • Hoogte: Het meer ligt op een hoogte van ongeveer 4.200 meter (13.780 voet).
    • Afstand: De heen- en terugreis is ongeveer 7 kilometer (4,3 mijl).
    • Terrain: Het pad is goed afgebakend, maar kan op sommige stukken steil zijn.
    • Lengte: Normaal gesproken duurt de wandeling een paar uur.
  1. Rainbow Mountain Hike (Vinicunca):
    • Locatie: Bij Cusco, richting Ausangate.
    • Hoogte: De top ligt op een grote hoogte van ongeveer 5.200 meter (17.060 voet) (hoger dan Humantay Lake).
    • Loopafstand: De heen- en terugreis is ongeveer 14 kilometer (8,7 mijl).
    • Terrain: Het pad omvat zowel geleidelijke als steile beklimmingen, met rotsachtige en oneffen paden.
    • Lengte: Het is een langere wandeling vergeleken met Humantay Lake.

Te overwegen factoren:

  • Hoogte: Bij beide wandelingen gaat het om grote hoogten, wat kan bijdragen aan de moeilijkheidsgraad. Sommigen kunnen last krijgen van hoogteziekte.
  • Fitnessniveau: Beide wandelingen vereisen een redelijk conditieniveau, maar Rainbow Mountain wordt over het algemeen als uitdagender beschouwd vanwege de langere afstand en grotere hoogte.
  • Weer: De weersomstandigheden kunnen variëren en regen of sneeuw kunnen de paden glad maken.

Tips:

  • Acclimatisatie: Breng een paar dagen door met acclimatiseren in Cusco voordat u aan een van beide wandelingen begint.
  • Juiste uitrusting: Draag geschikte kleding en schoeisel, rekening houdend met het weer en het terrein.
  • Water / snacks: Zorg voor voldoende water en eet wat tussendoortjes om de energie op peil te houden.

Hoewel beide wandelingen een prachtig uitzicht bieden, wordt Rainbow Mountain vaak als uitdagender beschouwd vanwege de langere afstand en grotere hoogte. Het is belangrijk om je eigen conditieniveau en hoogtetolerantie te beoordelen voordat je aan een van beide tours begint. Beiden zijn een geweldig ervaring en laten je een uniek stukje Peru zien!

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *