Waardevolle tips voor een bezoek aan Cusco

woensdag mei 03, 2023 | Resitips | Posted by Team About Cusco

477 views
  • English
  • Español
Need to know for visiting Cusco

Peru is goed georganiseerd en waarschijnlijk een van de meest toegankelijke landen van Zuid-Amerika voor reizigers. Het transport is goed georganiseerd, je vindt overal goede hotels en restaurants en de mensen zijn zeer gastvrij. Er zijn maar weinig landen waar je stranden, prachtige woestijnen, jungles en besneeuwde bergen kunt vinden, maar in Peru kun je het allemaal beleven. Een van de hoogtepunten is de prachtige stad Cusco. Cusco is een ongelooflijke stad om tijd door te brengen en te herstellen van al het reizen. Het historische centrum rondom de Plaza de Armas heeft veel straten vol met leuke winkels, restaurants en cafés, en je kunt veel geweldige dagtochten vanuit Cusco maken. Voordat je naar Cusco gaat, is het handig om een paar dingen te weten. Hier vind je de Waardevolle tips voor een bezoek aan Cusco.


 

 


#1 Cusco is een paradijs voor wandelaars

Als je naar Peru gaat, is het bijna onvermijdelijk dat je ten minste één geweldige wandeling maakt. De Andes is het meest uitgestrekte gebergte van Zuid-Amerika dat Peru deelt met zes andere landen. Naast gigantische bergen vind je er veel gletsjers, watervallen, regenwouden en talloze andere natuurverschijnselen. Of je nu een ervaren wandelaar bent of nog nooit in de bergen bent geweest, er zijn trektochten voor elk niveau in Peru. Je kunt geweldige dagwandelingen maken (naar Machu Picchu), maar je kunt ook deelnemen aan een uitdagende vier-daagse trektocht. Je kunt verschillende unieke treks from Cusco bergtochten maken vanuit Cusco: de Inca Trail en de Salkantay Trek zijn de meest populaire trektochten.

Peru Machu Picchu amazing inca ruin

#2 Wil je de Inca Trail wandelen? Boek op tijd!

Wil je de beroemde vierdaagse Inca Trail wandelen? Dan moet je dit gemiddeld ongeveer vijf maanden van tevoren boeken. Als je te lang wacht, is de kans groot dat de plaatsen al bezet zijn. Reken op ongeveer €500 tot €1000 per persoon voor de Inca Trail, afhankelijk van hoe luxe je het wilt aanpakken. Natuurlijk kun je ook Machu Picchu bezoeken zonder de Inca Trail te bewandelen, per trein! Dan is het nog steeds slim om zaken zoals je treintickets van tevoren te regelen.
Meer informatie over de Inca Trail vind je op www.incatrail-peru.com

Hiking in Cusco

#3 Plan tijd in voor acclimatisatie in Cusco

Nog een wandeltip: het is essentieel om te acclimatiseren voordat je op hoogte gaat wandelen. Je kunt medicijnen nemen als je last hebt van altitude sickness of hoogteziekte; dit helpt je lichaam om zich sneller aan te passen. Als je echter ‘slim’ plant, zul je geen last hebben van hoogteziekte, vooral als je over land reist van Lima naar Cusco.

#4 Geldzaken in Peru

Voor het opnemen van geld in Peru betaal je een paar euro of dollars per transactie; we raden aan om zoveel mogelijk geld in één keer op te nemen. De beste bank hiervoor is BCP: bij BCP kun je een groter bedrag per transactie opnemen dan bij andere banken. Het maximumbedrag is 700 soles. Bovendien betaal je bij deze bank geen commissie, alleen de kosten van jouw eigen bank thuis.
Nog meer Waardevolle tips voor een bezoek aan Cusco?

#5 Neem laagjes kleding mee

Als je je afvraagt wat voor kleding je moet meenemen voor een reis naar Peru, is het antwoord ‘laagjes!’. Het ene moment is er een ijskoude wind, het volgende moment wordt het warm van het wandelen of de brandende zon. Laagjes zijn ideaal. Een windjack en fleece trui komen zeker van pas, en een muts en handschoenen zijn ook essentieel als je naar hogere hoogtes gaat (ook voor de dagtochten naar Rainbow Mountain en Lake Humantay). Voor sommige tours begin je ’s ochtends vroeg met wandelen, wat ijskoud kan zijn. Een goede regenponcho of regenpak mag ook niet ontbreken, vooral tussen november en april (lees meer over het weer in Cusco).

San Blas Cusco Peru

#6 Verdwaal in San Blas.

Perfect voor een zonnige (of regenachtige) dag in Cusco! Loop de Cuesta San Blas op en verken de wijk San Blas, een creatief gebied vlakbij het Plaza de Armas. Hier vind je boetiekjes die kunst, souvenirs, handgemaakte tapijten, truien of sjaals verkopen. Dwaal op je gemak door de smalle witte steegjes.

Er zijn ook veel goede restaurants en cafés in San Blas. Populaire plekken zijn Qura Bowl Bar (voor smakelijke en gezonde bowls), Green Point (voor heerlijk veganistisch eten), la B’m en Limbus, met een mooie buitenzitplaats en vloer-tot-plafond glazen ramen voor een prachtig uitzicht op de stad.

Limbus cafe restaurant Cusco

#7 Ga een sapje drinken op de San Pedro Markt.

Tijd voor een beetje lokale cultuur en iets lekkers! Proef het lokale leven in Cusco op de San Pedro Markt. Hier verkopen ze werkelijk alles behalve souvenirs, zoals vlees, vis, groenten, fruit, brood, enzovoort. Koop een lekkere verse smoothie en struin over de markt.

San Pedro market Cusco

#8 Drink geen kraanwater

Ondanks wat andere reizigers (of Peruvianen die in Cusco wonen) misschien zeggen, is het kraanwater in Cusco niet geschikt om te drinken en raden we je af om het te proberen. Het is beter om te investeren in een waterzuiverende fles voordat je gaat, of in een Steripen om water van elke bron, inclusief tijdens het wandelen, te steriliseren. Als je naar de (betere) toeristische cafés en restaurants in Cusco gaat, kun je ervan uitgaan dat ze gekookt water hebben gebruikt voor het bereiden van sappen en salades, maar als je naar de San Pedro-markt gaat, weet je het nooit zeker.

Dit waren de Waardevolle tips voor een bezoek aan Cusco, we hopen dat je er wat aan gehad hebt. Tot slot nog een extra tip, een verborgen juweetje:

Verborgen juweeltjes: Salinas de Maras & Moray

Op anderhalf uur rijden van Cusco liggen Maras en Moray, twee bijzondere constructies die door de Inca’s zijn gebouwd. In Maras vind je ongeveer 3000 zoutterrassen; de Inca’s maakten deze voor dezelfde reden waarom ze tegenwoordig nog steeds worden gebruikt: om zout te winnen. Leuk feitje: dit is waar een van ’s werelds duurste soorten zout vandaan komt.

De cirkels van Moray – op 7 kilometer afstand – zijn een van de meest fascinerende Inca-constructies. Er zijn verschillende theorieën en speculaties over Moray, en niemand weet precies waar deze cirkelvormige terrassen voor dienden. Een theorie is dat het een landbouwkundig experiment was. Ze onderzochten welke gewassen het beste groeiden afhankelijk van hoeveel zon, licht en wind de gewassen ontvingen. Moray heeft ook een irrigatiesysteem, wat destijds vrij uitzonderlijk was.

Maras en Moray maken geen deel uit van de traditionele Sacred Valley Tour, maar er zijn andere tours of je kunt een taxi huren en zelf op pad gaan.

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *