Ollantaytambo: uitgeroepen tot top bestemmingen in Peru

woensdag maart 22, 2023 | Tours | Posted by Team About Cusco

534 views
  • English
  • Español
Ollantaytambo one of the world’s top destinations

Ollantaytambo is topbestemming in Peru. Ollantaytambo is een klein en pittoresk stadje gelegen in de Heilige Vallei van Peru – ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van Cusco. Ollantaytambo heeft een rijke geschiedenis en het is een belangrijke plek als je de Inca-ruïnes wilt verkennen en wilt leren over de fascinerende geschiedenis en cultuur van de Inca-beschaving. Ollantaytambo heeft enkele van de oudste continu bewoonde gebouwen in Zuid-Amerika. Ooit een bolwerk van Inca-verzet tegen de Spaanse kolonisatie, is het opmerkelijk goed bewaard gebleven. Ollantaytambo heeft prijzen gewonnen voor zijn het onderhoud, waardoor het een must-visit bestemming is voor reizigers die het beste van de Peruaanse geschiedenis en cultuur willen ervaren. In 2022 selecteerde Condé Nast Traveller het stadje en nu is Ollantaytambo uitgeroepen tot top bestemming 2023. Ollantaytambo is top bestemming in Peru!

De meeste reizigers bezoeken Ollantaytambo omdat het het startpunt is van de Inca Trail naar Machu Picchu, of omdat ze de trein naar Machu Picchu nemen. Toch wordt het prachtige stadje steeds populairder omdat het veel te bieden heeft; Ollantaytambo top bestemming. Zowel de ruïnes als de oude stad zijn fascinerend. Het charmante dorp heeft pittoreske geplaveide straatjes met Inca-kanalen waar nog steeds water doorheen stroomt. Ollantaytambo werd opgenomen in deze belangrijke lijst van gerenommeerde Britse media en wordt beschouwd als een van de beste bestemmingen voor internationaal toerisme.

Cobblestone Streets OllantaytamboOllantaytambo is om verschillende redenen uit gekozen: de stad biedt een verbazingwekkende archeologische vindplaats, heeft een waardevol historisch centrum en biedt activiteiten en ervaringen op het gebied van ecotoerisme, en heeft de eersteklas alternatieve accommodatie. Bovendien biedt Ollantaytambo een “ontmoeting tussen traditie en moderniteit” en weerspiegelt het “het beste van het voorouderlijke erfgoed” dat te vinden is in de Heilige Vallei van Cusco.

Ollantaytambo top bestemming

Verschillende criteria bepaalden de keuze van de “beste bestemming voor internationale reizen”. Bijzondere aandacht werd besteed aan sites die de mogelijkheid bieden om met lokale gemeenschappen om te gaan door middel van een “betekenisvolle reisstijl” waar menselijk contact mogelijk is. Condé Nast Traveler benadrukte ook de culturele waarde van de fiesta del Señor de Choquekillka (feest van de Heer van Choquekillka).

In december vorig jaar werd Ollantaytambo ook al gekozen als een van de beste toeristische dorpen tijdens de 24e Algemene Vergadering van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), gehouden in Madrid, Spanje. Deze erkenning wordt “Best Tourism Village” genoemd. Het probeert dorpen over de hele wereld te onderscheiden die blijk hebben gegeven van hun inzet voor het promoten en behouden van hun cultureel erfgoed en duurzame ontwikkeling door middel van toerisme.  En nu is het het stadje dan een uitgeroepen tot Ollantaytambo top bestemming.

Old Town Ollantaytambo Water Canals

Korte Geschiedenis van Ollantaytambo

De stad Ollantaytambo werd rond de 15e eeuw gebouwd door de Inca-beschaving. Het was een belangrijk religieus, agrarisch en administratief centrum dat een essentiële rol speelde in het Incarijk. Ollantaytambo werd gebouwd rond het fort dat bedoeld was om de vallei te beschermen tegen indringers. Het fort werd ook gebruikt als opslagplaats voor het Inca-leger vanwege de uitstekende ligging langs de belangrijkste handelsroute naar het Amazone-regenwoud.

Ollantaytambo was ook een religieus centrum voor de Inca-bevolking. Er waren tempels en heiligdommen, waaronder de Tempel van de Zon, gewijd aan de zonnegod Inti. Ollantaytambo was een heilige plaats waar verschillende vitale gebeurtenissen in de Inca-mythologie plaatsvonden.

Ollantaytambo Cusco View

Wat te doen in Ollantaytambo

Ollantaytambo is een populaire toeristische bestemming die bezoekers trekt van over de hele wereld die naar Cusco, Machu Picchu en de Heilige Vallei komen om de rijke geschiedenis en cultuur van Peru te ontdekken. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen en zien in Ollantaytambo – behalve op de trein stappen naar Aguas Calientes op het treinstation van Ollantaytambo.

Verken het stadscentrum.

Ollantaytambo laat het stedenbouwkundig ontwerp van de Inca’s perfect zien. Sommige theorieën suggereren dat Ollantaytambo een van de “oudste continu bewoonde menselijke nederzettingen in Amerika” is. Maak een wandeling door de pittoreske geplaveide straten van Ollantaytambo, Peru, en luister naar het water in de kanalen langs de straten.

Ga naar de Inca-ruïnes:

Het fort van Ollantaytambo is een van de meest indrukwekkende Inca-ruïnes van Peru. Je kunt de ruïnes verkennen en de steile stenen trappen beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de vallei beneden. Daarnaast heeft de site hoogtepunten zoals de Tempel van de Zon – een indrukwekkende megalithische steen – de Watertempel en Inkawatana.

Ollantaytambo Ruins Cusco

Bezoek de Tempel van de Zon:

De Tempel van de Zon is een van de belangrijkste Inca-sites van Ollantaytambo. Het is gebouwd met massieve stenen blokken en beschikt over een reeks in elkaar grijpende terrassen die voor landbouwdoeleinden worden gebruikt.

Loop over de Ollantaytambo-markt

De stad Ollantaytambo is de thuisbasis van een ambachtsmarkt, waar bezoekers traditioneel Peruaans handwerk kunnen kopen, waaronder textiel, keramiek en sieraden. U kunt een bezoek brengen aan de lokale markt op slechts een steenworp afstand van het centrale plein.

Sacred Valley Incas Cusco Peru

Wandel naar de ruïnes van Pinkuylluna

De ruïnes van Pinkuylluna liggen op een heuvel met uitzicht op de stad Ollantaytambo. Bezoekers kunnen een korte wandeling maken om de ruïnes te bereiken, die een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende bergen bieden. De Pinkuylluna-graanschuren zijn gratis te verkennen en je kunt transport naar de Pinkullana-ruïnes vinden in Calle Lares.

Bezoek Quellorakay

Op een paar minuten lopen van de begraafplaats van Ollantaytambo vind je Quellorakay. Deze kleine Inca-site kijkt uit over de Urubamba-rivier. Quellorakay is het beste te bezoeken bij zonsondergang. Niet ver van het einde van de Quellorakay-ruïnes vind je prachtige oude Ollantaytambo-trappen die naar het dorp leiden.

Streets Ollantaytambo

Hike naar Pumamarca Ruins

De ruïnes van Pumamarca tonen een mengeling van Inca- en Wari-culturen (Pre-Inca). Het pad naar het archeologische park Puma is prachtig. Het is gemakkelijk om het begin van het pad naar Pumamarca te vinden in de buurt van de Plaza de Armas in Ollantaytambo. De schilderachtige wandeling naar Pumamarca gaat door een prachtig eucalyptusbos met kleine watervallen en prachtige uitzichten. Je kunt ook een taxi nemen vanaf de Plaza de Armas in Ollantaytambo. Je moet een kleine toegangsprijs betalen.

Neem een biertje

Bezoek de Cerveceria Valle del Sagrado in het dorp Pachar. Deze brewpub heeft een heerlijke tuin om te relaxen en te genieten van de heerlijke brouwsels. Er is ook een klein café in Ollantaytambo.

Bezoek Chinchero

De ruïnes van Chinchero liggen op ongeveer 30 minuten van Ollantaytambo. Ze bieden een fascinerende inkijk in de geschiedenis van de Inca-beschaving en zijn zeker een bezoek waard. Ergens tussen Urubamba en Chincheros in Ollantaytambo vind je Inca-zoutpannen in Maras en het amfitheater in Moray, een Inca-archeologische vindplaats met ronde terrassen, gelegen op een hoog plateau; de diepste cirkel bevindt zich 30 meter diep.

Pumamarka Ruins Ollantaytambo

Hoe kom je in Ollantaytambo (Peru) vanuit Cusco?

  1. Neem een colectivo van Cusco naar Ollantaytambo of Urubamba bij Avda Grau.
    De prijs is ongeveer 10 soles en het duurt een kleine twee uur.
  2. Neem een bus van Cusco naar Urubamba via Chincheros op Jirón 21 de Mayo 944, Cusco
    De prijs is ongeveer 6 soles en het duurt 1,15 uur.

In Urubamba kun je een colectivo naar Ollantaytambo nemen voor ca. 2 – 3 zolen.
Taxi’s van Cusco naar Ollantaytambo kosten tussen $ 35 – $ 50 USD; de reis duurt meer dan een uur, tussen een uur en anderhalf uur.

Extra tip:

Tot slot: de leukste tours en activiteiten in Cusco

We hebben een lijst voor je gemaakt met de leukste activiteiten en tours in Cusco.

Kies uit een tour door het stadscentrum van Cusco, naar de Heilige Vallei, Machu Picchu, Rainbow Mountain en nog veel meer!

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *