Essentiële tips voor de beste Machu Picchu-ervaring

dinsdag januari 16, 2024 | Resitips | Posted by Team About Cusco

105 views
  • English
  • Español
Essential tips for your Machu Picchu Adventure

Maak je je klaar voor de de unieke trip naar Machu Picchu? Zet je schrap voor een onvergetelijk avontuur in het hart van de Andes! Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je bezoek haalt, hebben we een lijst met must-know-tips samengesteld die verder gaan dan het gewone advies uit de reisgids. Of je nu via de zonnepoort aankomt na de geweldige Inca Trail of via Aguas Calientes door de hoofdingang, hier zijn essentiële tips voor de beste Machu Picchu-ervaring!

Machu Picchu Peru 1. Weer: De locatie van Machu Picchu betekent dat het weer in een oogwenk kan veranderen. Wees voorbereid met een regenponcho of waterdichte jas, ongeacht het seizoen. Spontaniteit maakt tenslotte deel uit van de charme van Machu Picchu!

Lees meer over het weer in Cuzco

2. Paspoort stempels: Verzamelaars van stempels kunnen hier de Machu Picchu-stempel verkrijgen bij een kantoor aan de rechterkant van de hoofdingang. Een unieke toevoeging aan je verzameling!

3. Tip voor de buskaartjes: Koop de buskaartjes naar Machu Picchu vanuit Aguas Calientes vooraf online of via een agent. Versla de drukte door ze de avond ervoor te kopen; deze tickets zijn drie dagen geldig.

4. Bescherming tegen insecten: Pas op voor muggen, vooral tijdens droge seizoenen. Trek lichte, lange kleding aan en breng royaal insectenwerend middel aan. Kies voor gesloten schoenen om ongewenste ontmoetingen met insecten te voorkomen.

5. Rugzakreglement: Grote rugzakken zijn niet toegestaan in Machu Picchu. Als je er een hebt, gebruik dan kluisjes bij de ingang tegen een vergoeding van US $ 1 (S/3 soles).

6. Denk aan de hoogte: bereid je voor op de hoogte door te acclimatiseren vóór je reis naar Machu Picchu, vooral als je van lagere hoogten komt. Cocathee in Cusco helpt hoogteziekte te verlichten.
 

 
7. Beperkingen voor wandelstokken: Gewone wandelstokken zijn niet toegestaan, tenzij u een handicap heeft. Als dat zo is, moeten de stokjes rubberen uiteinden hebben.

8. Plaschema: Bezoek het toilet voordat je Machu Picchu binnengaat, aangezien de enige faciliteiten zich buiten de Inca-stad bevinden. Een tocht naar het dichtstbijzijnde toilet duurt 30 minuten.

9. Bustijden: Bussen naar Machu Picchu rijden van 05.30 uur tot 15.30 uur. De laatste toegang is om 16.00 uur en bezoekers kunnen tot 17.00 uur blijven.

10. Gezondheid en veiligheid: In geval van ziekte zijn links van de ingang van Machu Picchu een apotheek en medische diensten beschikbaar, aangesloten bij de Pardo Clinic in Cusco.

Machu Picchu Tour Cusco Peru 11. Huayna Picchu-tickets: Boek je Huayna Picchu tickets vier tot zes maanden van tevoren voor deze ongelooflijke klim. Kies voor Machu Picchu + Huayna Picchu (circuit 4), voor een onvergetelijke ervaring.

12. Zonbeschermingsarsenaal: pak essentiële benodigdheden voor zonbescherming in, waaronder een hoed, zonnebril en zonnebrandcrème.

13. Tweedaags wonder: Als je tijd hebt, plan dan een tweedaags bezoek voor een super ervaring. Overnacht in Aguas Calientes om Machu Picchu ’s morgens heel vroeg te verkennen en de drukte van Cusco te vermijden.

14. Korte wandelingen in Machu Picchu: Verken de omgeving van Machu Picchu met korte wandelingen zoals Puerta del Sol (3 uur heen en terug), Puente de Inca (1 uur heen en terug), Huayna Picchu (2 uur heen en terug) en Machu Picchu Mountain ( 4 uur heen en terug). Tip:je moet vooraf het juiste ticket kopen wanneer je je Machu Picchu ticket koopt.

15. Duizeligheid overwinnen: als je last hebt van hoogtevrees, sla dan Huayna Picchu over en kies voor de meer serene klim van de Machu Picchu-berg.

16. Paspoort: Vergeet nooit je paspoort: Je hebt ‘m echt nodig om Machu Picchu in te kunnen.

17. Gids: Lokale gidsen zijn verkrijgbaar bij de ingang van Machu Picchu, maar de kosten kunnen variëren. De beste gidsen zijn vaak van te voren al geboekt. Je kunt onderhandelen over de prijs (ongeveer S/. 120 of US $ 40 voor 2 uur) en zorg ervoor dat he gids de Engelse taal beheerst. Liever een gegarandeerde en vlotte ervaring? Regel vooraf een gids bij een Machu Picchu-agency zoals b.v. info@dosmanosperu.com (of contact us here). Je kunt Machu Picchu overigens ook zonder gids bezoeken.

Nu, gewapend met deze insidertips, begin je aan je Machu Picchu-odyssee, volledig voorbereid op de wonderen die je te wachten staan! De Inca-citadel uit Peru is klaar om zijn geheimen te onthullen, en je staat op het punt een buitengewoon avontuur te beleven!
 

You might also want to read:

Comments... no comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *